Ezért fontos a home stagingA hétvégén lehetőségem volt együtt dolgozni Tavaszi Tímeával, aki egy nagyon tehetséges képviselője ennek a viszonylag új iparágnak, amit home stagingnek hívnak. Kevesen ismerik ezt a szakmát, ezért segítséget kértem Timitől, hogy mutassa be röviden, mégis miért szükséges igénybe venni egy ilyen szolgáltatást, ingatlanunk eladásakor.Röviden, mi is az a home staging és miben más, mint a lakberendezés?


"A lakberendezés mindig az egyéni ízlésről szól, a home staging ezzel szemben az értékteremtésről. A Home staging küldetése egy adott ingatlan legszebb arcának megmutatása minél semlegesebb formában, hogy a vevő bele tudja képzelni saját magát az ingatlanba. Ha inspirációt kap, el tudja képzelni magát ahogy ott reggelizik az étkező részen, főzi a reggeli kávéját, esetleg kiül vele az erkélyre és ott issza meg, akkor a home staging elérte a célját!"


Mi volt a gondolatmenet, amikor a saját lakásodat rendezted?


"Mivel ez egy 43 négyzetméteres, 1,5 szobás lakás, így biztosan 1 maximum 2 fő számára megfelelő. Ezenkívül a lokáció miatt inkább fiatalok számára ideális választás, így a lakás hangulatát fiatalosra hangoltam, olyanra, ami egy “első lakásnak” megfelelő."


Mennyi idő volt megvalósítani?


"Két részletben történt a felkészítés, az első ütem 2017 nyarán valósult meg 2 hónap alatt, akkor még bérbeadásra készítettem fel a lakást. Ekkor új fiatalosabb, frissebb bútorozást kapott a lakás illetve történt egy teljeskörű festés, törtfehér szín lett minden szobában. A második ütem 2019 év elején történt, ez 1 hónap volt. Ekkor már csak néhány javítási munka volt hátra illetve a nappali étkező funkciója változott meg kissé a korábbihoz képest. Bekerültek új függönyök, 2 új fotel, új mosdószekrény a fürdőbe illetve néhány új kiegészítő, dekor elem."Mennyivel nagyobb eladási árra számítasz így, mint egy nem berendezett lakás esetén?


"Felkészítés nélkül maximum 30 millió forintot érne a lakás ma (2019.04.20.), jelenlegi felkészített állapotában viszont 33-34 millió forintot ér jelenleg a piacon. Tehát 10% az értéknövekmény amire számítok és ami reális a jelenlegi piaci adatok alapján. Ehhez minden esetben felkészítés előtt és felkészítés után is fel kell mérni a kínálati piacot."


Az elfogultság ellenére, miért ajánlanád az embereknek a szolgáltatásodat?


"Azt gondolom, hogy egy ingatlannal nem szabad játszani, nem szabad amiatt áron alul eladni, mert nincs időnk, energiánk foglalkozni vele eladás előtt. Milliókat bukhat az ember egy ügyleten amiatt mert gyorsan túl akar lenni az eladáson, esetleg nem ért hozzá, ezért alacsonyabb áron rakja fel, hogy biztosan megvegyék! Én ebben tudok segíteni, segítek felmérni, hogy az adott eladó anyagi és idő korlátain belül milyen lépések szükségesek ahhoz, hogy az ingatlan a maximális áron pörögjön ki a piacról."

Akinek felkeltette az érdeklődését a téma, az további információkért forduljon Timihez vagy hozzám bátran.

191 megtekintés0 hozzászólás